PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Međunarodni konkurs Planetarni urbanizam – kritika sadašnjosti posredstvom informacionog dizajna

  • Objavljeno:
  • 6.3.2015

 

Časopis za arhitekturu i urbanizam ARCH+ objavio je međunarodni konkurs PLANETARNI URBANIZAM – KRITIKA SADAŠNJOSTI posredstvom informacionog dizajna.

 

Konkurs je otvoren do  31. maja 2015.

 

PLANETARNI URBANIZAM je drugi po redu konkurs ove vrste koji organizuje ARCH+, nakon uspeha konkursa posvećenog informacionom dizajnu – IZVAN RAVNOTEŽE – Kritika Sadašnjosti. Informacioni dizajn po uzoru na Ota Nojrata (Otto Neurath), koji je izazvao veliko međunarodno interesovanje tokom 2012/13. godine.

 

Konkurs je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Nemačke i odvijaće se u kontekstu UN-Habitat konferencije 2016, na kojoj će biti objavljeni konačni rezultati konkursa. Partner u projektu izložbe je M:AI – Muzej arhitekture i umetnosti građevinarstva Severno-rajnska Vestfalia oblast, a konsultant je Nemački savetodavni odbor za globalne promene (WBGU).

 

Na konkursu mogu učestvovati:

 

- Dizajneri iz svih oblasti arhitekture, urbanog i regionalnog planiranja, ekološkog dizajna, grafičkog, industrijskog i medija dizajna, statistike, kartografije, fotografije, filma i vizuelnih umetnosti.

- Naučnici na polju teorije umetnosti i kulture, umetničkog obrazovanja, informacionih i komunikacionih nauka, ekologije i geoloških nauka.

- Studenti iz svih navedenih oblasti

 

Vrednost nagrade: 20.000€

 

Rok za predaju radova: 31. maj 2015. godine

 

Dokumentacija, online registracija, poster konkursa i online razmena partnera radi pokretanja interdisciplinarnih timova dostupni su na adresi: www.archplus.net/planetaryurbanism.

 

Izvor: Arhitektonski fakultet u Beogradu