PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Konkurs za učešće na Praškom kvadrijenalu 2015

  • Objavljeno:
  • 6.11.2014

 

Raspisan je konkurs za učešće na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2015. godine.

Rok za prijavljivanje je 20. novembar 2014.

 

Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju – OISTAT centar za Srbiju u Novom Sadu i Muzej primenjene umetnosti u Beogradu raspisali su konkurs za učešće u studentskoj sekciji nacionalnog nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2015. godine.

 

Praško kvadrijenale najznačajnija je svetska manifestacija posvećena scenografiji, scenskom dizajnu, arhitekturi i prostoru u scenskoj umetnosti. Osnovana 1967. godine, ova manifestacija danas predstavlja široku platformu za istraživanje različitih oblasti scenskog stvaralaštva – od artikulacije fizičkog prostora za igru i dizajna dekora, kostima, zvuka i svetla u pozorištu, preko umetničkih i kustoskih praksi iniciranih ukrštanjem i preklapanjem arhitekture, scenskih i vizuelnih umetnosti, do site-specific projekata i upotrebe prostora savremenog grada kao pozornice.

 

Konkurs za učešće u studentskoj postavci je javan i dvostepen.

 

Pravo učešća u prvom krugu konkursa imaju studenti (pojedinci) svih fakulteta, akademija i visokih škola, nezavisno od vrste studijskog programa i nivoa studiranja, koji žele da izraze svoj stvaralački odnos prema temi Kvadrijenala („Politika“) i temi nacionalnog nastupa Srbije („Proces“).

 

U prvom krugu konkursa kustoski tim će, na osnovu prijava, izvršiti selekciju kandidata za učešće u drugom krugu konkursa.

 

Studenti koji budu odabrani za učešće u drugom krugu konkursa biće pozvani na trodnevni inicijalni format (radionicu) koji će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu od 5. do 7. decembra 2014. godine.

 

Rok za predaju konkursnih radova u prvom krugu je 20. novembar 2014. do 12 sati.

 

Sva potrebna dokumentacija, kao i sve ostale informacije u vezi sa konkursom i prijavom javno su dostupni na zvaničnom internet sajtu Praškog kvadrijenala, na adresi: Prague Quadrennial 2015.