PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Konkurs za članstvo u Designers Lab-u za 2015.

  • Objavljeno:
  • 12.12.2014

 

Beogradski dizajn inkubator Nova Iskra je raspisao otvoreni poziv za članstvo u Designers Lab-u za 2015. godinu.

 

Rok za prijavljivanje je 21. decembar 2014.

 

Od oktobra ove godine, beogradski Dizajn inkubator Nova Iskra radi sa proširenim kapacitetima, a kao i svakog decembra od 2012. godine, upravo je raspisan otvoreni poziv za članstvo u Designers Lab-u coworkera koji su aktivni u okviru prostora Nove Iskre u ulici Gavrila Principa 43 u Beogradu. 

 

DESINGERS LAB je najuža i najbliža mreža saradnika Nove Iskre. Dizajneri i kreativaci različitih profila, koji se biraju svakog decembra na osnovu otvorenog konkursa, dobijaju priliku da koriste pogodnosti radnog prostora Nove Iskre na bazi beneficirane mesečne članarine u iznosu od 100 EUR, i da taj prostor dele sa menadžmentom Nove Iskre i drugim coworkerima.

 

Designers Lab je namenjen podršci mladih kreativaca koji su na početku svojih karijera i imaju potrebu za profesionalnim radnim prostorom, razmenom iskustava i susretima sa potencijalnim klijentima i predstavnicima industrije. Standardna cena mesečnog korišćenja coworking prostora NI je 150 EUR.

 

Već drugu godinu za redom, Nova Iskra ostvaruje saradnju sa ERSTE Banku, koja će zajedno sa timom Nove Iskre izabrati jednog kandidata za Designers Lab kaostipendistu ERSTE Banke koji će imati priliku da tokom 12 meseci koristi kapacitete NI u potpunosti besplatno.

 

Izbor stipendiste biće baziran na kvalitetu portfolija, sa fokusom na mlade autore. Stipendista NI i ERSTE Banke tokom 2014. godine bio je industrijski dizajner Nenad Merzel, koji je uzeo učešće u više značajnih dizajn-angažmana i programa Nove Iskre.

 

Svi članovi Designers Lab-a imaju priliku da koriste jednu od 39 radnih jedinica u prostoru NI, kao i sve prateće sadržaje, prostorije i opremu neophodnu za svoj rad - brzi wi-fi, konferencijsku salu, zanatsku modelarnicu, alat, foto-korner i drugu opremu, dizajn biblioteku, kancelarijski materijal i kuhinju. Nova Iskra takođe redovno predstavlja edukativne programe u kojima članovi Designers Lab-a imaju prednost učešća, kao i podršku u vidu konsultacija, tipskih ugovora, pravnih saveta i iz drugih oblasti relevantnih za kreativne profesionalce. Prezentacija prostora NI i spisak opreme mogu se pogledati na sajtu Nove Iskre.  

 

Prostor Nove Iskre - koji sada zauzima površinu od 450m2 i koji je rekonstruisao beogradski studio Petokraka - do sada je pružio vrhunske uslove za rad za više od 80 pojedinaca, frilensera i članova manjih timova iz domena dizajna, arhitkture ili IT-a.

 

Do danas u Novoj Iskri je realizovano i preko 100 eduaktivnih programa, dok su članovi Creative Hub i Designers Lab mreža – kojih ima ukupno preko 200 - uzeli učešće u desetinama projekata iz domena grafičkog, UX, web ili industrijskog dizajna, razvoja proizvoda, arhitekture, brendinga i strateških komunikacija koje za klijente realizuje ili samostalno inicira tim Nove Iskre. Ukupna vrednost angažmana kreativaca kroz projekte Nove Iskre samo tokom 2014. godine iznosi oko 70.000 EUR.

 

Zainteresovani budući korisnici mogu se prijaviti putem online formulara, najkasnije do nedelje 21. decembra u ponoć. Neophodno je popuniti formular i priložiti profesionalni CV, kao i portfolio sa radovima. Kandidati koji prođu u uži izbor biće pozvani na intervjue u periodu od 22. do 24. decembra, nakon čega će izabrani članovi o tome biti zvanično obavešteni.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Novu Iskru putem maila ili telefona.

 

Izvor: novaiskra.com