PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zasadite baštu u dnevnoj sobi

 • Objavljeno:
 • 27.1.2015

Zahvaljujući francuskom dizajneru Polu Belili od sada u svom dnevnom boravku možete gajiti omiljeno cveće, voće i povrće - i to unutar stočića.

 

Iako se biljke u enterijeru uglavnom nalaze pored prozora, na polici ili u uglu prostorije, Belila ih je postavio na centralno mesto u dnevnoj sobi – unutar stola. U saradnji sa preduzetnicom Žilijen Bitan napravio je dva modela ovog neobičnog komada nameštaja – Vulkan i Lagunu.

 

Vulkan vešto balansira između funkcionalnosti i estetike, sa belom završnicom koja unosi osećaj čistoće u svaki dom. Njegova baza može se iskoristiti i kao ostava. Leguna je funkcionalan stočić jednostavnog dizajna, sa posudom za cveće od emajlirane keramike.

 

Oba stočića se izrađuju u nekoliko boja, sa lakiranom ili završnicom od punog drveta. Posuda u kojoj je smeštena biljka može se vaditi iz baze radi lakšeg održavanja.

 

Ukoliko planirate da svoj dom dekorišete biljkama, pročitajte i kako da uz pomoć devet trikova u potpunosti izmenite vaš životni prostor. Ako nemate vremena ili uslova za gajenje pravog vrta, pogledajte kako da za jedno popodne napravite neobične saksije od predmeta koje imate u kući.

 

 

Foto: Pol Belila

 

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  5 kreativnih ideja za uređenje malog dvorišta

  Uz originalne ideje i efektne baštenske elemente, čak i najmanji komad zelene površine može postati oaza za uživanje kojoj će se svi diviti. 

  Saznaj više

   

  photo, video

  Lebdeće saksije

  Švedska kompanija FLYTE će vas uveriti da saksije mogu biti najinteresantniji dekorativni element u vašem domu. Neobične saksije LYFE omogućuju da vaše omiljene biljke rastu u sred vazduha.

  Saznaj više

   

  photo

  Živopisna hobitska kuća

  Neumorni vlasnici gradili su magičan hobitski dom od materijala koji su pronalazili u okolini i ukrasili ga sopstvenim naporima, a kao rezultat je nastala prelepa prirodna kuća koja se savršeno utopila u svoje okruženje.

  Saznaj više

  photo

  Čudesan rastvor za sobne biljke

  Želite li da vaše sobne biljke cvetaju često i bogato? Poslušajte savete iskusnih cvećara. Ove korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravu cvetnu baštu u svom domu.

  Saznaj više