PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nova era zelenih krovova u Srbiji - prvi Urbanscape postavljen za 15 minuta

 • Objavljeno:
 • 5.5.2015

Na poslovnoj zgradi kompanije Knauf u Zemunu postavljen je prvi Urbanscape zeleni krov u Srbiji, čime je konačno najavljena nova era zelenih krovova u našoj zemlji. Urbanscape je postavljen pred dvadesetak eminentnih stručnjaka iz oblasti arhitekture, industrije ravnih krovova, pejzažne arhitekture i ozelenjavanja, i to za samo 15 minuta!

 

Ovi krovovi su  prvenstveno namenjeni za upotrebu u gradskoj sredini, ostavljaju izuzetno lep vizuelni utisak, a istovremeno obezbeđuju bolju, zeleniju i zdraviju životnu sredinu jer umesto stanradnog krovnog pokrivača dobijate predivnu zelenu oazu.

 


   Kako da montirate zeleni krov u 8 koraka

 

   Predstavljamo vam detaljno uputstvo kako da samostalno montirate zeleni krov i obezbedite svojoj    porodici predivnu zelenu oazu, koja će pri tom štedeti i vaš novac. Otkrijte detalje.

 


 

Velika prednost Urbanscape-a je činjenica da vam tokom zime štedi četvrtinu novca koji izdvajate za grejanje, a tokom leta i do 75% novca koji rasipate za hlađenje objekta sa standardnim krovom. Osim toga, doprinosi i zaštiti od buke iz okruženja, što utiče na prijatniju atmosferu u samom objektu, a procedura postavljanja je pri tom vrlo jednostavna o čemu svedoče i fotografije koje slede.  

 

 

Urbanscape zeleni krovovi pripadaju ekstenzivnom tipu zelenog krova i isporučuju se u jednom od dva postojeća tipa:

 

1. Big Scape – svi slojevi (protivkorenska membrana, drenažni sloj, supstrat od kamene vune i prekrivač od               mešavine seduma) dolaze u rolnama i postavljaju se jedan po jedan.

 

2. Modular – krov se postavlja putem već formiranih modula dimenzija 50x50, koji se postavljaju na protivkorensku             membranu, a već sadrže drenažni sloj, supstrat od kamene vune i prekrivač sa mešavinom seduma

 

Detaljnije informacije o Urbanscape zelenim krovovima i svim prednostima koje nude možete pročitati u tekstu Urbanscape – zeleni krov za jedan dan, a u video zapisu koji sledi možete videti i kako je izgledalo postavljanje prvog ovakvog krova u Srbiji. 

 

 

Foto: knaufinsulation.rs

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Spektakularna kapela u Južnoj Africi

  U prelepoj prirodi Južne Afrike, britanski Steyn Studio kreirao je impresivnu versku građevinu, koja svojim skulpuralnim oblikom odslikava pejzaže koji je okružuju.

  Saznaj više

   

  photo, video

  Lebdeće saksije

  Švedska kompanija FLYTE će vas uveriti da saksije mogu biti najinteresantniji dekorativni element u vašem domu. Neobične saksije LYFE omogućuju da vaše omiljene biljke rastu u sred vazduha.

  Saznaj više

   

  photo

  Prvi drveni stadion na svetu

  Engleski niželigaš dobiće prvi ekološki stadion na svetu izgrađen u potpunosti od drveta, koji je projektovala kompanija Zaha Hadid Architects.

  Saznaj više

  photo

  Čudesan rastvor za sobne biljke

  Želite li da vaše sobne biljke cvetaju često i bogato? Poslušajte savete iskusnih cvećara. Ove korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravu cvetnu baštu u svom domu.

  Saznaj više