PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Biljka koja rasteruje insekte iz kuće

 • Objavljeno:
 • 20.6.2016

Niko ne voli kada se na zidovima i u ćoškovima plafona pojavljuje paučina. Još manje kada insekti poput komaraca kvare uživanje u letnjim danima ili noćima.


Stoga je večito pitanje kako se najefikasnije i što prirodnije rešiti ovog problema. A jedan od odgovora se krije u biljci koja nam je svima dobro poznata.

 


   Efikasno i trajno rešenje protiv komaraca u vašem domu

 

   Na pragu smo dugog i toplog leta koje uz sve svoje draži donosi i najezdu insekata, koji vrele          letnje dane i noći mogu da pretvore u pravu moru. Zato je sada pravo vreme za efikasno i                  dugoročno rešenje.


 

Da li ste znali da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane? Zato je odlična ideja da kod kuće zasadite ovu biljku i tako se rešite mnogih svakodnevnih problema.

Biljka nana, poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica. 

 Možete pomešati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač. Ovom mešavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mesta gde su pauci viđeni.

 

Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osveživač vazduha koji je potpuno bezbedan za ljude, a rešiće vam i jedan od najvećih problema tokom leta.

 

 

Foto: pixabay.com

 • POVEZANI ČLANCI

 •  

  photo

  Živopisna hobitska kuća

  Neumorni vlasnici gradili su magičan hobitski dom od materijala koji su pronalazili u okolini i ukrasili ga sopstvenim naporima, a kao rezultat je nastala prelepa prirodna kuća koja se savršeno utopila u svoje okruženje.

  Saznaj više

  photo

  5 kreativnih ideja za uređenje malog dvorišta

  Uz originalne ideje i efektne baštenske elemente, čak i najmanji komad zelene površine može postati oaza za uživanje kojoj će se svi diviti. 

  Saznaj više

   

  photo, video

  Lebdeće saksije

  Švedska kompanija FLYTE će vas uveriti da saksije mogu biti najinteresantniji dekorativni element u vašem domu. Neobične saksije LYFE omogućuju da vaše omiljene biljke rastu u sred vazduha.

  Saznaj više

  photo

  Čudesan rastvor za sobne biljke

  Želite li da vaše sobne biljke cvetaju često i bogato? Poslušajte savete iskusnih cvećara. Ove korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravu cvetnu baštu u svom domu.

  Saznaj više