PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

 

Savršena dečija soba  

 • Objavljeno:
 • 3.12.2013

Svaka devojčica sanja o svom kutku iz bajke. Ponekad se ti snovi i ostvare. Majina soba, koju je osmislio poljski arhitektonski studio 81.WAW.PL, ostavlja deci dovoljno prostora za igru i učenje.

 

Dečije sobe ne bi trebalo samo da su funkcionalne, već i dekorisane tako da nameštaj i boje u njima budu u skladu sa potrebama mališana. Ponekad je teško sjediniti funkcionalnost sa dečjim željama. Poljski dizajneri uspeli su u tom poduhvatu i kreirali Majinu sobu namenjenu devojčicama koje su tek krenule u školu. Oni su, naime, izdigli krevet i smestili ga na specijalno dizajniranu platformu.

 

Ležaj se nalazi na visini od 150 centimetara, koja se smatra najprikladnijom za čitanje, spavanje i odmor. Shodno tome, da bi se popela na krevet, Maji je potrebno da načini pet koraka na merdevinama. Dok se igra, merdevine su sakrivene iza zida sa ogledalom. Takođe, radi bezbednosti na ivicu kreveta ugrađena je i pregrada.

 

Soba je dizajnirana po principu "tri u jedan", odnosno podeljena je na tri dela: za učenje, igru i spavanje. Radni sto neizostavan je element dela za učenje. U Majinoj sobi sto je postavljen pored prozora, gde je prirodna svetlost najjača. Njegov gornji deo moguće je rotirati kako bi se olakšao pristup garderoberu.

 

Deo za igru smešten je u centru sobe, a kutije sa igračkama – ispod kreveta, kako ne bi nepotrebno zauzimale prostor. Tu je i veliki natpis – MAJA – koji pokazuje čija je zapravo soba.  

 

 • POVEZANI ČLANCI

 •  

  pR

  Kako da uživate u svetlosti bez zagrevanja prostorije

  Volite sunčane, letnje dane, ali ne i vrućinu, naročito ne u svom potkrovlju? Nekada biste želeli da uživate u pogledu kroz prozor, ali bez spuštanja roletni. Otkrivamo jedan od najboljih načina da se zaštitite od toplote, a istovremeno uživate u svetlom domu.

  Saznaj više

  photo

  Dizajnerska fotelja koja štedi prostor

  Perfektno spajajući funkcionalnost i stil, dizajnerski studio Radice Orlandini kreirao je izuzetnu multifunkcionalnu fotelju Tape čiji se delovi razdvajaju i formiraju ležaljku ili služe kao praktičan stočić ili tabure.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

  photo

  Umetnost u mozaiku na zidovima istorijskog kabarea

  Jedno od najstarijih i najpoznatijih pozorišta u francuskoj prestonici promenio je ruho još jednom, i zablistalo u zlatnim i crvenim tonovima inspirisanim delom Gustava Klimta. Svetlucavi mozaici, impresivna rasveta i inovativni materijali krase deo pozorišta koji je najinteresantnije dizajniran - Bar des Anges.

  Saznaj više

  photo

  Trijumf umetnosti na sajmu umetnina Art Basel

  Najvažniji svetski sajam umetnina, Art Basel, i ovog leta je dokazao svoj status neprikosnovenog umetničkog showa na planeti. Nekoliko stotina vodećih, ali i onih manje poznatih svetskih galerija, posvetile sve svoje snage nastupu na ovom sajmu.

  Saznaj više

   

  PR

  Kako do zdrave kuhinje

  Kada se pomene zdravlje u kuhinji, najčešće pomislimo na hranu koju spremamo ili na materijal od kog su napravljeni sudovi koje koristimo. A da li ste se ikada zapitali, negde pročitali da li i kako na zdravlje porodice utiče sama kuhinja i način njene izrade?

  Saznaj više

  photo, video

  Kuća s pokretnom terasom

  Quadrant House je kuća u Poljskoj koja vam na prvi pogled može delovati svedeno i obično, ali ako pogledate malo bolje, njen dizajn je sve samo ne jednostavan! 

  Saznaj više

  photo

  Vrhunski sofabed modeli za udobno sedenje i spavanje

  Predstavljamo nove modele italijanskih sofa sa mehanizmom koje nude izuzetan komfor pri sedenju, kao i zdravo spavanje na anatomskim dušecima. Besprekoran dizajn i kvalitet izrade, kao i mogućnost izbora između različitih materijala i dimenzija, čine sofe PITAGORA, RECANATI, SING, MEGAN, CELINE, FRANK, SOHO odličnim izborom za svaki moderan enterijer. Širina sofa od samo 154 cm jedinstvene su na našem tržištu.

  Saznaj više

  Stolica za urbane nomade

  Kako bi dokazao da je dinamičnost neodvojiva od funkcionalnosti, španski dizajner Horhe Penades napravio je stolicu koja se sklopa u ranac.

  Saznaj više

  pR

  Stambeni dragulji na Banjici: Porodične oaze za život na vrhu

  U svim velikim gradovima dostupan je izbor najrazličitijih stanova, ali malo koji može da ponudi takvu udobnost i kvalitet življenja kao stan na poslednjem spratu. Stan koji objedinjuje sve prednosti života u kući i pogodnosti stanovanja u velikom gradu stoga je idealan izbor za sve koji žele da iskuse maksimalan komfor, ali i kvalitet stanovanja za svoju porodicu.

  Saznaj više