PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zadivljujući ručno rađeni tepisi i taburei u Enviru

 • Objavljeno:
 • 15.5.2017

Predstavljamo izuzetne kolekcije ručno rađenih tepiha, taburea i ćilima prestižnog  španskog proizvođača GAN čiji dizajn potpisuju čuveni svetski dizajneri, a koji su od sada dostupni i na domaćem tržištu u salonu ekskluzivnog nameštaja i uređenja enterijera Enviro.

 

Koncept španske kompanije "GAN" bazira se na vrhunskom dizajnu bez kompromisa, a brend je posebno cenjen zbog ručno rađenih proizvoda. Tepisi ove kompanije nisu samo dekorativni predmeti, već predstavljaju sistem oblika i volumena koji redefinišu koncept ugodnog stanovanja.

 

"GAN" izuzetno ceni proizvode napravljene rukom, pažljivo, komad po komad, i po tome se ova kompanija naročito ističe u svetu dizajna. Svi proizvodi izrađeni su u Indiji, rukom iskusnih zanatlija koji koriste prirodne materijale poput pamuka, lana, jute, svile i vune.

 

Dizajn efektnih i maštovitih proizvoda poveren je vrhunskim dizajnerima poput Patricije Urkiole, dobitnice mnogobrojnih međunarodnih nagrada među kojima su "Zlatna medalja u kategoriji lepih umetnosti" koju dodeljuje Vlada Španije, špansko kraljevsko odlikovanje "Red Izabele II", kao i brojne nagrade za dizajnera decenije i godine koje dodeljuju renomirani časopisi.

 

Patricija Urkiola stvara na polju produkt dizajna, arhitekture i instalacija, a neki od njenih poslednjih radova u sferi arhitekture su hoteli "Mandarin Oriental" u Barseloni, "Das Stue" u Berlinu, spa centar hotela "Four Seasons" u Milanu. Kreira proizvode za prestižne kompanije poput "Axor-Hansgrohe", "B&B Italia", "GAN", "Kettal", "Louis Vuitton", "Molteni", "Moroso", a od 2015. je i art direktorka kompanije "Cassina". Svoje dugogodišnje iskustvo i originalnost prenela je i na proizvode kompanije "GAN" koji su od sada dostupni i u našoj zemlji zahvaljujući salonu "Enviro".

 

 

 

Bandas – modularna kolekcija Patricije Urkiole

 

Brilijantan sistem koji je osmislila dizajnerka Patricija Urkiola omogućava da se ova kolekcija prilagodi svakom prostoru i karakteru, jer se svi elementi "Bandas" kolekcije mogu međusobno menjati  i spajati trakama na ivicama. Kolekcija koja je modularnost dovela do perfekcije sadrži tepihe, module za sedenje, taburee i jastuke.

 

 

 

 

 

Glaoui – reljefna kolekcija Sandre Figuerole

 

Spoj marokanske tradicije i indijskog majstorstva izrade može da zablista i u vašem domu. Vedrim bojama i interesantnim teksturama koje neće ostati neprimećene, upečatljiva kolekcija "Glaoui" unosi toplinu u svaki prostor. Tepisi i taburei izrađeni su od vune, a karakteriše ih zavodljiv spoj glatkih površina i reljefnih detalja.

 

 

 

 

 

Garden Layers – outdor/indoor kolekcija Patricije Urkiole

 

Postoje kreatori koji ne poznaju granice i putovanja koja mogu da promene sve. Prilikom posete Indiji, snažan utisak na dizajnerku Patriciju Urkiolu ostavila je delikatna i harmonična mogulska arhitektura. Bašte i terase koje je imala priliku da vidi pronašle su put do njene mašte i postale su inspiracija za novu kolekciju koja se sastoji iz tepiha, dušeka i jastuka različitih dimenzija.

 

 

 

 

 

Valentina Goyescas – kolekcije vezenih tepiha i taburea

 

Ove prelepe kolekcije izrađene su od lana i vune tehnikom koja dozvoljava veću slobodu pokreta, pa površine taburea i tepiha izgledaju poput oslikanog slikarskog platna. Dizajnerka Alejandra Gandía-Blasco kreirala je tepih "Valentina" neobične forme i elegantnog dezena koji prkosi ustaljenim oblicima tepiha, dok tepisi i taburei dizajnerke Sandre Figuerole svojim ženstvenim šarama i bojama "uvesele" svaki kutak u kojem se nađu.

 

 

 

 

 

Dvostrani ćilimi Sioux, Lima i Palermo

 

Dvostrani ćilimi "Sioux" i "Lima" čiji dizajn potpisuje studio "Odosdesign", kao i ćilim "Palermo" dizajnerke Sandre Figuerole, uklapaju se u bilo koju prostoriju doma, bilo da ih postavite na lice ili naličje. Ćilimi su izrađeni na tradicionalan način – gustim pletenjem čiste vune.

 

 

 

 

 

Aram i Ruff – kolekcije spektakularnih stočića i taburea

 

Delikatni i prozračni proizvodi kolekcije "Aram", čiji dizajn potpisuje japanski brend "Nendo", dolaze u formi višenamenskih stolova i stolica koji se mogu koristiti i u enterijeru i eksterijeru. Dizajneri "Romero&Vallejo" kreirali su "Ruff", tabure gotovo poetičnog i razigranog dizajna, koji deluje poput dekorativnog predmeta u domu.

 

 

 

 • POVEZANI ČLANCI

 •  

  photo, video

  Interaktivni svetleći zidovi

  Zahvaljujući inovativnom sistemu LUMIS, zidovi su postali dinamične i interaktivne površine koje emituju najrazličitije svetleće oblike poput predela i životinja, koji reaguju na prisustvo ljudi i dodir.

  Saznaj više

   

  photo

  Prestižna nagrada za kolekciju Garden Layers

  Izuzetna kolekcija tepiha, dušeka i jastuka Garden Layers, renomirane dizajnerke Patricije Urkiole za špansku kompaniju GAN, nagrađena je internacionalnom nagradom NYCxDesign.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

   

  photo, video

  Lebdeće saksije

  Švedska kompanija FLYTE će vas uveriti da saksije mogu biti najinteresantniji dekorativni element u vašem domu. Neobične saksije LYFE omogućuju da vaše omiljene biljke rastu u sred vazduha.

  Saznaj više