Magija u drvetu kompanije Mitja od sada i u Enviru

 • Objavljeno:
 • 7.11.2016

Salon ekskluzivnog nameštaja i aksesoara "Enviro" nastavlja da obogaćuje svoju ponudu, pa će salon u Bulevaru kralja Aleksandra br. 17 od sada krasiti i vrhunski nameštaj od punog drveta slovenačke kompanije "Mitja".

 

Ova kompanija nastala je iz tri decenije starog porodičnog stolarskog biznisa prepoznatljivog po ručno pravljenim komadima nameštaja koji nastaju kombinovanjem punog drveta sa kožom, vunom, mramorom, bakrom i raznim drugim materijalima.

 

Izrada koja prevazilazi puku površinsku obradu i ispoljava senzibilitet za materijale, zanatlije i dizajnere jedno je od obeležja ovog slovenačkog brenda. O tome svedoči i činjenica da se tradicionalne metode u izradi nameštaja, kao što su savijanje i okretanje drveta, neguju i dan danas, po čemu je kompanija već poslatala prepoznatljiva i na internacionalnom nivou.

 

 

Posebnu draž prepoznatljivim komadima nameštaja ove slovenačke firme donosi svojevrsan spoj već spomenute tradicije i novih ideja. O tome najbolje svedoče prestižna međunarodna priznanja, kao što je "Iconic Award" za 2016. godinu, i to upravo u kategoriji "Inovacije u enterijeru" za barsku stolicu i komodu iz kolekcije "Kalota".

 

"Stvaramo nameštaj sa čvrstim uverenjem da kvalitet života zavisi i od karaktera predmeta koji nas okružuju", ističu u kompaniji "Mitja" filozofiju na kojoj se zasniva svaka kolekcija i svaki komad njihovog nameštaja.

 

 

Kolekcija "Kalota"

 

U kolekciji koja je privukla veliku pažnju na međunarodnom nivou, o čemu svedoči i prestižna nagrada "Iconic Award", nalaze se barska stolica, komoda, dva stola različitog dizajna, stočić za kafu, ogledalo, kao i tri stolice različitih namena: kolonijalna, ovalna i stolica za dnevni boravak. Sve komade karakteriše izrada od punog drvena, vrhunski kvalitet i udobnost, pa će ova kolekcija bez sumnje ispuniti očekivanja čak i najzahtevnijih dizajn sladokusaca. 

 

 

Kolekcija "Coco"

 

Stolice i stolovi za svakodnevnu upotrebu iz ove kolekcije namenjeni su onima koji uživaju u svedenom dizajnu, ali i vrhunskom kvalitetu i izradi.

 

 

Kolekcija "Nika"

 

Tanke i prefinjene površine s jedne strane, grubi i masivni elementi s druge strane, upotpunjeni metalnim elementima koji spajaju dva simetrična dela. Tako bi u najkraćem mogla da se opiše kolekcija "Nika", koja nosi i pečat tradicionalnog kovanja iz Krope u Sloveniji.

 

 

Kolekcija "R"

 

Kolekcija "R" ilustruje jednu od najbitnijih karakteristika kompanije "Mitja": jednostavan dizajn i kompleksnost detalja, što samo dva stola različitih dimenzija iz ove kolekcije veoma verno i ilustruju.

 

 

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Kuća kao skulptura od drveta

  Na šumovitom posedu ruralnog dela Engleske, nekadašnja lovočuvareva kuća dobila je modernu nadogradnju, u potpunosti obloženu drvenim letvama savijenim na pari.

  Saznaj više

  photo, video

  Sat koji "gravira" vreme

  Postoji mnogo načina da se pokaže tačno vreme, a dizajneri švajcarske kompanije 42foundry osmislili su jedan izuzetno kreativan. Predstavljamo vam jedinstveni časovnik ETCH.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

  photo

  Trostruka stolica za ljuljanje

  Hal Taylor je maštoviti stolar koji je došao na genijalnu ideju kako da promeni ustaljen dizajn stolica za ljuljanje i omogući svoj svojoj deci da se ljuljaju s njim dok im čita priče.

  Saznaj više