Kettal slavi 50 godina

 • Objavljeno:
 • 20.6.2016

Kompanija "Kettal", globalni lider u svojoj branši, ove godine slavi 50 godina stvaranja modernog outdoor nameštaja. Osnovana 1966. godine, španska kompanija poznata je po izradi nagrađivanih kolekcija u saradnji sa svetski poznatim dizajnerima.

 


Moderna i multifunkcionalna kolekcija Maia Rope

 

Granica između outdoor i indoor nameštaja sve je tanja, o čemu najbolje svedoči nova kolekcija kompanije Kettal čiji dizajn potpisuje Patricija Urkiola.

 


 

Zahvaljujući savršenoj kombinaciji umešne izrade i kreativnosti, kompanija  "Kettal"  je tokom 50 godina stvorila brojne inovativne proizvode u pogledu estetike, funkcionalnosti i izdržljivosti.

 

 

Jedan od značajnih faktora uspeha kompanije je saradnja sa vodećim dizajnerima iz branše, kao što je Oscar Tusquets, koja je otpočela 1994. godine.

 

U skorije vreme, oformljen je dizajnerski tim "Kettal Studio" koji sarađuje sa internacionalno priznatim dizajnerima kao što su Jasper Morrison, Patricia Urquiola, Ronan e Erwan Bouroullec i Rodolfo Dordoni.

 

Kompanija se tokom godina razvila u lidera na tržištu outdoor nameštaja. Danas se kompanija "Kettal Group" sastoji od poznatih brendova "Kettal", "Triconfort", "Hugonet" i "Evolutif", čiji su proizvodi dostupni na svim kontinentima, u više od 60 zemalja.

 

 

Predstavljamo neke od proizvoda koji su obeležili 50 godina rada kompanije "Kettal".

 

S leva: Mondral  (1996), Delta (1998), Bambu (1984), Alupicolo (1967), Mimbre (1979), Loom (1988), Ramblas (1990), Oscar (1995)

 

 

Patricija Urkiola kreira za "Kettal" kolekciju "Maia" koja nudi novi način trodimenzionalnog pletenja (2006)

 

 

 

"Kettal" predstavlja kolekciju "Bitta" koju je dizajnirao Rodolfo Dordoni (2010)

 

 

 

Dizajner Jasper Morrison dizajnira za "Kettal" kolekciju "Park Life" (2012)

 

 

 

Patricija Urkiola dizajnira paviljon "Cottage" (2014)

 

 

Foto: kettal.com

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo, video

  Sat koji "gravira" vreme

  Postoji mnogo načina da se pokaže tačno vreme, a dizajneri švajcarske kompanije 42foundry osmislili su jedan izuzetno kreativan. Predstavljamo vam jedinstveni časovnik ETCH.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

  photo

  Trostruka stolica za ljuljanje

  Hal Taylor je maštoviti stolar koji je došao na genijalnu ideju kako da promeni ustaljen dizajn stolica za ljuljanje i omogući svoj svojoj deci da se ljuljaju s njim dok im čita priče.

  Saznaj više

  photo

  Kreativni radni prostor

  Arhitektonska kompanija M+M Creative Studio nagrađena je sa dve American Architecture Prize nagrade za originalan dizajn enterijera novog sedišta kompanije Edmunds.com u Kaliforniji.

  Saznaj više