EKSKLUZIVNO: KUĆA STIL u kolevci italijanskog nameštaja

 • Objavljeno:
 • 24.11.2016

"Kuća stil", kao jedini časopis iz regiona, imala je čast da bude jedan od 24 časopisa iz 18 zemalja sa svih krajeva sveta koji su u okviru "Marble Press Tour 2016" pozvani da posete mesta gde nastaje najluksuzniji italijanski nameštaj, da upozna ljude čija filozofija i energija pokreću najpoznatije brendove, i da svojim čitaocima donese ekskluzivne priče iz kolevke italijanskog nameštaja.

 

Severna i najrazvijenija regija Italije nije samo sinonim za prelepe predele, kvalitetna vina i sireve. U oblasti oko Milana, koji se smatra ekonomskom prestonicom zemlje, smeštena je skoro polovina od 200 najvećih italijanskih preduzeća. U toj regiji, međutim, izdvaja se i jedna posebno interesantna oblast – Brijanca. Uzan pojas između Milana i jezera Komo. Kolevka italijanskog majstorstva u izradi nameštaja. I to vekovima unazad. Veštine i znanja prenose se sa majstora na učenika, sa oca na sina. Generacije i generacije mladih odrastali su uz miris drveta i on je utkan u njihove gene. Baš kao što je čuveni nameštaj iz Brijance utkan i u sam identitet čuvenog italijanskog nameštaja.

 

U aktuelnom izdanju časopisa KUĆA STIL br. 266-267 možete pročitati priču o tri bisera Brijance. O tri kompanije koje su postavile temelje onoga što se smatra ekskluzivnim italijanskim dizajnom. Priču o njihovim filozofijama, ali i ljudima koji su decenijama gradili brendove u kojima danas uživa ceo svet.

 

U galeriji koja sledi prikazane su neke od luksuznih kolekcija nameštaja kompanija "Giorgio Collection", "Angelo Cappellini" i "Asnaghi Interiors" kao i neke od faza proizvodnje.

 

 

Foto: Luca Dal Gesso / Marble Press

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Kuća kao skulptura od drveta

  Na šumovitom posedu ruralnog dela Engleske, nekadašnja lovočuvareva kuća dobila je modernu nadogradnju, u potpunosti obloženu drvenim letvama savijenim na pari.

  Saznaj više

  photo, video

  Sat koji "gravira" vreme

  Postoji mnogo načina da se pokaže tačno vreme, a dizajneri švajcarske kompanije 42foundry osmislili su jedan izuzetno kreativan. Predstavljamo vam jedinstveni časovnik ETCH.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

  photo

  Trostruka stolica za ljuljanje

  Hal Taylor je maštoviti stolar koji je došao na genijalnu ideju kako da promeni ustaljen dizajn stolica za ljuljanje i omogući svoj svojoj deci da se ljuljaju s njim dok im čita priče.

  Saznaj više