54. Beogradski sajam nameštaja od 8. do 13. novembra

 • Objavljeno:
 • 24.10.2016

Najvažniji događaj u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proivodnje i distribucije nameštaja, 54. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, okupiće proizvođače nameštaja, distributere, inženjere, dizajnere, arhitekte, ali i širu javnost od 8. do 13. novembra na Beogradskom sajmu.

 

Pošlogodišnji Sajam nameštaja napravio je konceptualni pomak u svim bitnim segmentima, od podizanja kvaliteta dizajna, preko orijentacije ka biznisu, pa do velike promene u komunikaciji za šta je zaslužan dizajn studio Peter Gregson. Ovogodišnje izdanje stavlja akcenat na poslovni segment, a u fokusu sajma biće kompanije okrenute dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja.

 

Kompanija "Alivar" biće među kompanijama koje će ove godine prvi put nastupiti na Beogradskom sajmu nameštaja

 

Potvrdu novom konceptu Sajma daje povratak velikih svetskih kompanija kao izlagača na Sajmu nameštaja ali i priključivanje renomiranih svetskih brendova. Ove godine na Sajam po prvi put dolaze neke od izuzetnih i velikih "design oriented" kompanija, među kojima su poznate italijanske kompanije "Alivar" i "Segis". Izlagaće mnogo više kompanija iz regiona, ali i uglednih dizajnera iz cele Evrope.

 

Premijerni nastup na predstojećem Sajmu zabeležiće i kompanija "Segis"

 

Sajam kao mesto okupljanja eksperata iz oblasti dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja i srodnih privrednih grana nastoji da održi vodeću ulogu u afirmaciji svih činilaca industrije nameštaja.

 

Na izložbenom prostoru od 55.000 m2 učestvovaće više od 45 zemalja, odnosno više od 520 izlagača. Na sajmu će se okupiti 12.000 profesionalaca, a očekuje se više od 85.000 posetilaca.

 

 

Tokom trajanja sajma posetioci će imati priliku da vide Izložbu mladih dizajnera koja okuplja mlade i sveže autore u cilju njihovog promovisanja i afirmisanja.

 

 

Na kraju manifestacije internacionalni žiri će dodeliti nagrade Zlatni ključ najuspešnijim izlagačima ovogodišnjeg Sajma.

Novinu na ovogodišnjem sajmu predstavljaju Design Talks (Razgovori sa dizajnerima i arhitetktama), koji će se odvijati tokom trajanja Sajma.

 

 

Više informacija možete pronaći na sajtu Beogradskog sajma nameštaja: sajamnamestaja.rs.

 

Foto: Beogradski sajam nameštaja

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo, video

  Sat koji "gravira" vreme

  Postoji mnogo načina da se pokaže tačno vreme, a dizajneri švajcarske kompanije 42foundry osmislili su jedan izuzetno kreativan. Predstavljamo vam jedinstveni časovnik ETCH.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

  photo

  Trostruka stolica za ljuljanje

  Hal Taylor je maštoviti stolar koji je došao na genijalnu ideju kako da promeni ustaljen dizajn stolica za ljuljanje i omogući svoj svojoj deci da se ljuljaju s njim dok im čita priče.

  Saznaj više

  photo

  Kreativni radni prostor

  Arhitektonska kompanija M+M Creative Studio nagrađena je sa dve American Architecture Prize nagrade za originalan dizajn enterijera novog sedišta kompanije Edmunds.com u Kaliforniji.

  Saznaj više